dev.net.ua

Українська Спільнота Розробникiв

Ласкаво просимо до dev.net.ua Увійти | Приєднатися | Допомога | Увійти Live ID
в Пошук

ASP.NET архитектура

Останнє повідомлення 06-06-2007, 2:23 від alexey.babik. 25 відповіді.
Сторінка 1 з 2 (26 рядкiв)   1 2 Наступна >
Сортувати: Попереднє Наступне
  •  22-03-2007, 0:36 2747

ASP.NET архитектура

Доброго времени суток.
    Хочу задать вопрос какие архитектуры вы используете для написания сайтов на asp.net, так как по моему мнению структура
    предложеная майкрософтом слегка не удобна, да для маленьких сайтов удобна, все делание сайта превращается drag-n-drop, но
    в случае написание крупного сайта начинают вылазить трудности :(

•  22-03-2007, 1:26 2748 у відповідь на 2747

Re: ASP.NET архитектура

Как по мне, то в приложение оперирующим более 5 сущностями (как правило таблиц в БД), стараюсь использовать схему: domain objects - business logic layer - data access layer.

domain object - класс представляющий объект предметной области. гетеры/сетеры.

business logic layer - вилидация, манипуляция... в общем как ясно из названия - бизнес логика приложения. манипулирует объектами предметной области.

data access layer - тут реализую взаимодействие с БД. На "выходе" получаю объект / коллекцию объектвой предметной области.

Ну и собственно presentation layer - стараюсь использовать с использованием патерна model - view - presenter.

•  22-03-2007, 2:02 2749 у відповідь на 2748

А как реализуете модель MVP?
    В общем я сейчас рассматриваю реализации модели MVC, а также возможности отказаться от PostBackов, ViewStateов и т.д.
  •  22-03-2007, 2:03 2750 у відповідь на 2747

Andrews:
    Доброго времени суток.
    Хочу задать вопрос какие архитектуры вы используете для написания сайтов на asp.net, так как по моему мнению структура
    предложеная майкрософтом слегка не удобна, да для маленьких сайтов удобна, все делание сайта превращается drag-n-drop, но
    в случае написание крупного сайта начинают вылазить трудности :(

Мене завжди було цікаво, а яку саме стурктуру пропонує Майкрософт? Ось наприклад якщо подивитись на Web Client Software Factory, то я не бачу жодних проблем навіть для достатньо великих сайтів. 

P.S. Web Client Software Factory реалізовує MVP.

MCPD(Web,Windows,Enterprise), MCTS (WPF, WCF)
    Помічено як:
  •  22-03-2007, 2:17 2752 у відповідь на 2750

Вы ее уже применяли? Хотелось бы узнать впечатления.
  •  22-03-2007, 2:19 2753 у відповідь на 2749

Вот пример.

Смысла отказываться вообще от ViewState не вижу. Конечно для массивного GridView по-моему есть смысл либо делать запросы при каждом постбеке, или, например, сохранить viewstate в сесиии.

•  22-03-2007, 2:28 2754 у відповідь на 2748

Олексій, скажіть, будь ласка, як ви реалізуєте business logic layer та MVP? Можете порадити якоїсь літератури?

Artyom Krivokrisenko
    Web Reflection, Development Department
  •  22-03-2007, 2:35 2756 у відповідь на 2749

Не бачу сенсу також відмовлятися від PostBack

Artyom Krivokrisenko
  •  22-03-2007, 2:49 2757 у відповідь на 2754

Brand:

Олексій, скажіть, будь ласка, як ви реалізуєте business logic layer та MVP? Можете порадити якоїсь літератури?

Как правило ничего особенного Embarrassed (в смысле использования базовых классов, реализации интерфейсов и т.п.)

В большенстве это наборы статических методов. Вот что касается DAL то там все намного строже обстоит.

Есть довольно интересная книга по этому поводу. Если интересует почитать - обращайтесь.

•  22-03-2007, 4:01 2759 у відповідь на 2752

Andrews:
    Вы ее уже применяли? Хотелось бы узнать впечатления.

Враження позитивні. Мені ця реалізація імпонує тому що вона використовує ті самі технології які я використовую, а саме ObjectBuilder та Enterprise Library.

Тобто, реально це просто одна з десятків реалізацій. Більшість реалізацій MVP достатньо непогані. Принаймні свою робото роблять. А тому це все залежиться від десятків додаткових питань.

•  22-03-2007, 4:08 2760 у відповідь на 2757

alexey.babik:
    Brand:

Как правило ничего особенного Embarrassed (в смысле использования базовых классов, реализации интерфейсов и т.п.)

В большенстве это наборы статических методов. Вот что касается DAL то там все намного строже обстоит.

Аналогічно, але з виключенням статичних методів, в останніх проектах логіка в мене завжди у вигяліді повністю автономних класів. Тобто кожна дія (навіть дуже проста, як наприклад видалити користувача) це окремий клас.

•  22-03-2007, 4:21 2762 у відповідь на 2760

Mike Chaliy:
    alexey.babik:
    Brand:

Аналогічно, але з виключенням статичних методів, в останніх проектах логіка в мене завжди у вигяліді повністю автономних класів. Тобто кожна дія (навіть дуже проста, як наприклад видалити користувача) це окремий клас.

Интересно. Получается типа так:

RemoveUser remove = new RemoveUser(...);

...

Я правильно понял?? Если да, то please explain Smile

•  22-03-2007, 4:30 2763 у відповідь на 2760

Тобто щось на кшалт шару служб (service layer, погано перегадається на українську Big Smile)?

Взагалі я не використовував цей шар пока що, але мені здається що у цьому є сенс, тому буду пробувати.

Artyom Krivokrisenko
  •  22-03-2007, 5:23 2764 у відповідь на 2762

alexey.babik:
    Интересно. Получается типа так:

RemoveUser remove = new RemoveUser(...);

...

Я правильно понял?? Если да, то please explain Smile

Саме так Smile. А що саме розтлумачувати я не зрозумів.

Якщо питання - навіщо?

1. Завжди є можливість додати базову реалізацію (наприклад інстументейшен або валідацію);
    2. Єдина модель викликів, це дуже допомогає коли генерується код сервіс шару;
    3. Стандартні фітчі ООП, наприклад базовий клас RemoveEntityActivity;

•  22-03-2007, 5:36 2765 у відповідь на 2763

Brand:

Тобто щось на кшалт шару служб (service layer, погано перегадається на українську Big Smile)?

Взагалі я не використовував цей шар пока що, але мені здається що у цьому є сенс, тому буду пробувати.

Ні, шар служб, це вище, саме в методах шару служб створюється об'єкт актівіті, там він налаштовується, там він виконується, і там повертає резултат.

Помічено як:
Сторінка 1 з 2 (26 рядкiв)   1 2 Наступна >
Переглядати як новосний Блог RSS в XML