dev.net.ua

Українська Спільнота Розробникiв

Ласкаво просимо до dev.net.ua Увійти | Приєднатися | Допомога | Увійти Live ID
в Пошук

Linq To Oracle

Останнє повідомлення 27-11-2007, 6:53 від Mike Chaliy. 11 відповіді.
Сортувати: Попереднє Наступне
  •  26-11-2007, 5:04 4763

Объясните пожалуйста как обстоят дела с ораклом? Я так понял, что Linq to SQL вообще не будет его поддерживать, но можно использовать Linq to Entities ADO 3.0, но я не пойму где и когда он будет. Последняя версия Entity Framework работает только с Beta2.

Как на данный момент можно использовать Oracle с linq? И следует ли ждать улучшения ситуации? Tongue Tied

Помічено як:
  •  26-11-2007, 5:34 4765 у відповідь на 4763

xiety:

но я не пойму где и когда он будет. Последняя версия Entity Framework работает только с Beta2.

Якщо нічого не зміниться то з SQL 2008. Скоро вствновлю November CTP подивлюсь як там зараз.

xiety:

Как на данный момент можно использовать Oracle с linq? И следует ли ждать улучшения ситуации? Tongue Tied

Про щось офіційне я не чув. Але хлопці розробляють щось. Мені здається що покращення не буде. Можливо Оракл самі щось розроблять - це не складно.

MCPD(Web,Windows,Enterprise), MCTS (WPF, WCF)
  •  26-11-2007, 6:36 4766 у відповідь на 4765

Плохая какая-то ситуация. То есть с ораклом вообще никак не получится по работать через Linq? Те ребята ничего толком ещё не сделали.

IProvider internal, в SqlProvider нет виртуальных методов. Это какая то борьба против оракла? Как же можно пока выкрутиться? И поможет ли Entity Framework?

•  26-11-2007, 7:35 4768 у відповідь на 4766

xiety:

Плохая какая-то ситуация. То есть с ораклом вообще никак не получится по работать через Linq?

Жодних проблем. LINQ працює з будь чим що реалізує IEnumerable.

class Test
    {
        public string Test1;
        public string Test2;
    }

static void Main(string[] args)
    {
        Collection<Test> results = new Collection<Test>();
        results.Add(new Test { Test1 = "D", Test2 = "sdfsdf" });
        results.Add(new Test { Test1 = "D3", Test2 = "sdfsdf" });

var tt = from rr in results where rr.Test1 == "D" select new { rr.Test2 };

foreach (var t in tt)
        {
            Console.WriteLine(t.Test2);
        }
    }

зрозуміло що нема жодних проблем побудувати шар данних так щоб він повертав IEnumerable.

xiety:

Те ребята ничего толком ещё не сделали.

Так, воно може бути лиши прикладом.

xiety:

IProvider internal, в SqlProvider нет виртуальных методов. Это какая то борьба против оракла? Как же можно пока выкрутиться?

Я про екстесібіліті DLINQ вже писав. Там покищо мрак.

xiety:

И поможет ли Entity Framework?

Якщо я не помиляюсь то покищо ні. Я за тиждень буду дивитися у внутроші. Мож що з'явиться.

•  26-11-2007, 7:44 4769 у відповідь на 4766

xiety:
     Это какая то борьба против оракла?

До чого тут Оракл? Вони не підтримують жодної БД зараз. Це Оракал з собою бореться, бети вже давно були, а вони ще написали нормального рішення. Вони самі будуть собі проблеми.

•  26-11-2007, 8:33 4773 у відповідь на 4769

я понимаю про IEnumerable, но ведь на сервере Oracle таблицы с тысячами записей, их же не хочется все возвращать. -(

•  26-11-2007, 8:53 4774 у відповідь на 4773

xiety:

я понимаю про IEnumerable, но ведь на сервере Oracle таблицы с тысячами записей, их же не хочется все возвращать. -(

Тоді мабуть залишається IQueryProvider... Хоча такі речі як номер сторінки та кліькість строк можна було б в параметри методів шару данних.

•  27-11-2007, 4:29 4780 у відповідь на 4774

Я поставил полю ReadOnly в редакторе dbml, в дизайнфайле исчез сеттер для этого поля. Само поле приватное. Конструктора нет. Как linq заполняет это поле из БД? Рефлексия на такое способна?

•  27-11-2007, 5:15 4781 у відповідь на 4780

xiety:

Я поставил полю ReadOnly в редакторе dbml, в дизайнфайле исчез сеттер для этого поля. Само поле приватное. Конструктора нет. Как linq заполняет это поле из БД? Рефлексия на такое способна?

Рефлексія в чистому вигляді не може і я не знаю як тут реалізували, але можу розповісти як у NHiberante, там просто шукають поле. Навіть не шукають, а задають, виглядає це так "access="nosetter.camelcase-underscore", можлво що у LINQ теж є якесь іменування і вони цим користуються.

•  27-11-2007, 5:26 4782 у відповідь на 4780

В LINQ все просто. В атрибуті Column є проперті Storage, це і є поле в яке воно рефлексією запише значення.

[Column(Storage="_Property2", CanBeNull=false, UpdateCheck=UpdateCheck.Never)]

"_Property2" - це і є назва поля.

•  27-11-2007, 6:35 4784 у відповідь на 4782

Но это поле приватное. Как в него попадает значение?

Я нашел, они используют генерацию IL -(

internal static class FieldAccessor
    {
     internal static MetaAccessor Create(Type objectType, FieldInfo fi)
     {
      DynamicMethod method2 = new DynamicMethod("xset_" + fi.Name, typeof(void), new Type[] { objectType.MakeByRefType(), fi.FieldType }, true);
      iLGenerator = method2.GetILGenerator();
      iLGenerator.Emit(OpCodes.Ldarg_0);

•  27-11-2007, 6:53 4785 у відповідь на 4784

xiety:

Но это поле приватное. Как в него попадает значение?

Приватні поля без проблем можно записувати. Наприклад за допомогою FieldInfo.SetValue. Але це для коду і за допомгою рефлексії. Якщо генерувати ІЛ то схоже достатньо туди просто записувати. Цього можна було очікувати.

Переглядати як новосний Блог RSS в XML