dev.net.ua

Українська Спільнота Розробникiв

Ласкаво просимо до dev.net.ua Увійти | Приєднатися | Допомога | Увійти Live ID
в Пошук

Silverlight data-driven application

Останнє повідомлення 20-08-2008, 9:02 від mormat. 6 відповіді.
Сортувати: Попереднє Наступне
  •  18-08-2008, 12:02 6689

Snail [sn] Silverlight data-driven application

Всім привіт!

Я почуваю необхідність почати вивчення Sliverlight, але поки що зазнаю поразки у пошуках прикладу такого застосування, що з одного боку мало sliverlight frontend, з іншого, досить зручний програмний інтерфейс для витягування даних з веб-сервера. Хотілось би, щоб таке застосування НЕ мало у своєму складі двох майже ідентичних міні-фреймворка, один з котрих лежить на сервері, а інший завантажується на клієнта. Хотілось би, щоб усі перевірки security проводились на веб-сервері.

Чи є подібні приклади? Чи знаходив хтось хоча б щось подібне в інтернеті?

Everything should be made as simple as possible, but not simpler (с) Albert Einstein
  •  18-08-2008, 22:25 6690 у відповідь на 6689

Re: Silverlight data-driven application

Что подразумевается под двумя почти идентичными мини-фреймоворками? Если то, что я подумал, то ведь никто не запрещает сделать тонкий клиент.

Ну а насчёт проверки секурности: при запросе серверу можно отправлять некий токен (скажем аналог сессии), если он валидный, сервер отвечает положительно, т.е. выполняет требуемое действие.

-- А вы верите в Деда Мороза?
    -- Да, я верю что он принесет баланс в Силу.
  •  18-08-2008, 23:17 6692 у відповідь на 6690

Я не зовсім зрозумів про тонкий клієнт... Можна більш детально? Я так зрозумів, мова йде про генерацію XAML на сервері (наприклад, через веб-сервіс), а також (якимось чином) автоматична генерація кода івентів, що також робить редірект для обробки на сервер. Так? У будь-якому разі, чи є наявні приклади такого застосування?

Щодо security: не зовсім зрозумів. Що хотілось би, це щоб ніхто не зміг робити в рамках застосування недозволенні речі шляхом простого декомпілювання клієнтської збірки, внесення змін в код, компілювання та подстановки її замість справжньої. Особисто я не знаю механізмів захисту SL застосувань, тому в мене виникає таке почуття, що на клієнта краще за все нічого окрім UI логіки більше не передавати.

Everything should be made as simple as possible, but not simpler (с) Albert Einstein
  •  19-08-2008, 22:15 6696 у відповідь на 6692

Я имел ввиду, что Silverlight используется для написания PL - Presentation Layer. А всё остальное - безопасность (решает проблему декомпиляции), BLL, реагирование и т.п. будет на сервере. Так не будет двух минифреймворков. По крайней мере у меня схожая проблема и это один вариантов решения, правда пока ещё не знаю насколько верный.

Никакой генерации XAML и т.п. Скажем, есть ListBox. Пользователь выделил какой-то элемент. Клиент шлёт серверу информацию об этом. Сервер отвечает. Клиент что-то делает. Т.е. классическая web-модель, но с использованием Rich Controls серебрянного света =)

•  19-08-2008, 23:32 6697 у відповідь на 6696

Позиція зрозуміла, лише хотілось би більше конкретики, прикладів. Хочеться побачити, яким саме чином хтось реалізує таку схему, наскільки це все швидко працює, наскільки "багомісткий" процес подібної розробки.

•  20-08-2008, 0:00 6698 у відповідь на 6697

Конкретику к сожалению пока привести не могу, поскольку в данный момент (конкретно с сегодня) мы исследуем две идеи: тонкий клиент и толстый клиент. Толстый клиент содержит в себе BLL и прочее, а тонкий я уже описал.

•  20-08-2008, 9:02 6703 у відповідь на 6698

Цікаво буде дізнатися про результат... А також послухати аргументацію Wink Якщо клієнт товстий - то яким чином ви збираєтесь організувати роботу з БД? Якщо через веб-сервіс, то у який спосіб?

Переглядати як новосний Блог RSS в XML